31/ZPPU/RCRE/POKL9.2/2015                                                                   Opole, 23.11.2015 r.
 
Zapytanie ofertowe
dotyczy zamówienia na usługę restauracyjną w ramach projektu pn. „Opolskie szkolnictwo zawodowe bliżej rynku pracy”  
 
	- ZAMAWIAJĄCY
 
Regionalne Centrum Rozwoju Edukacji, ul. Głogowska 27, 45-315 Opole,
tel.:+48774579895, fax: +48774552979
http://www.rcre.opolskie.pl kontakt@rcre.opolskie.pl
 
	- OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
 
	- Przedmiotem zamówienia jest usługa restauracyjna świadczona dla dwudziestu praktykantów w ramach projektu pn. „Opolskie szkolnictwo zawodowe bliżej rynku pracy”, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
 
	- Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
 
Przedmiotem zamówienia jest usługa restauracyjna świadczona dla 20 praktykantów, która będzie obejmowała możliwość skorzystania z jednego posiłku (obiadu) dziennie w terminie od 01.12.2015 r. do 31.12.2015 r., łącznie 25 dni roboczych pn-so (25 obiadów dla 20 osób, razem 500 posiłków). Restauracja lub bar będzie znajdował się terenie miasta Opola w odległości do 1 kilometra od Dworca Głównego PKP w Opolu.
Godziny, w których będzie możliwość spożycia posiłku: od 13:00 do 16:00.
Jeden posiłek (obiad) będzie składał się z:
	- Zupa minimum  450 ml,
 
	- Drugie danie do wyboru dwa rodzaje składające się z minimum:
 
	- ziemniaki 200 g,
 
	- mięso 90 g,
 
	- surówka 100 g,
 
	- kompot 200 ml.
 
	- Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych.
 
	- Zamawiający nie dopuszcza możliwości powierzenia części lub całości zamówienia podwykonawcom.
 
	-  TERMIN I MIEJSCE WYKONANIA ZAMÓWIENIA
 
Termin wykonania przedmiotu zamówienia:  01.12.2015 r. do 31.12.2015 r.
Miejsce świadczenia usługi: Restauracja lub bar musi znajdować się terenie miasta Opola w odległości do 1 kilometra od Dworca Głównego PKP w Opolu.
	- OPIS SPOSBU PRZYGOTOWANIA OFERTY
 
Oferta powinna:
	- być opatrzona pieczątką firmową lub posiadać podane imię i nazwisko wykonawcy,
 
	- posiadać datę sporządzenia,
 
	- zawierać adres lub siedzibę wykonawcy, numer telefonu, numer NIP,
 
	- być podpisana czytelnie przez wykonawcę,
 
	- posiadać cenę ofertową brutto za całość zamówienia (liczbowo i słownie).
 
Ofertę należy sporządzić według następującej kalkulacji:
	
		
			| 
			 Cena brutto za jeden posiłek (obiad) ……………….. zł 
			Ogółem cena oferty za 500 posiłków (obiadów) wynosi brutto ……………………… zł 
			(słownie: …………………………………………………………….) 
			 | 
		
	
	- MIEJSCE ORAZ TERMIN SKŁADANIA OFERT
 
	- Oferta powinna być przesłana za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: tlagiewka@rcre.opolskie.pl, lub pisemnie na adres Regionalne Centrum Rozwoju Edukacji, ul. Głogowska 27, 45-315 Opole, pok. 1.24. do dnia 30.11.2015 r. do godziny 12:00.
 
	- Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane.
 
	- Oferent może przed upływem terminu składania ofert zmienić lub wycofać swoją ofertę.
 
	- W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od oferentów wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert.
 
	- Zapytanie ofertowe zamieszczono na stronie:
 
http://bip.rcre.opolskie.pl/511/28/zamowienia-do-30000.html
	- Zamawiający zastrzega sobie możliwość unieważnienia postępowania na każdym jego etapie.
 
	- OCENA OFERT
 
Zamawiający dokona oceny ważnych ofert na podstawie następujących kryteriów: cena ofertowa - 100%.
	- Zamawiający zastrzega sobie prawo do podjęcia negocjacji w szczególności z Wykonawcą, którego oferta jest najkorzystniejsza.
 
	- Zamawiający zastrzega sobie prawo do podjęcia negocjacji w przypadku, gdy cena oferowana brutto przekroczy kwotę, jaką Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia.
 
	- INFORMACJE DOTYCZĄCE WYBORU NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY
 
O wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający zawiadomi oferentów za pośrednictwem strony internetowej znajdującej się pod adresem: http://bip.rcre.opolskie.pl/511/28/zamowienia-do-30000.html
Dodatkowo Wykonawcy, zostaną powiadomieni o tym fakcie przy pomocy poczty elektronicznej.
	- DODATKOWE INFORMACJE
 
Dodatkowych informacji udziela asystent kierownika projektu Bartłomiej Piechaczek, pod numerem telefonu 77 4047547 oraz adresem email: bpiechaczek@rcre.opolskie.pl.
 
Z poważaniem
Dyrektor
(-) mgr Lesław Tomczak
DOCZapytanie ofertowe posilki.doc
DOCWyniki- posiłki.doc